Esculaap-slang in brons look, prachtig beeld.

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 4x bekeken
  • Datum geplaatst 1 maand geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Ophalen of verzenden
Staat van het product
Nieuw
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Vraagprijs

Omschrijving

Esculaap-slang in brons look, prachtig beeld.


De esculaapslang is een niet-giftige slang uit de familie gladde slangen. De soort werd voor het eerst wetenschappelijk beschreven door Josephus Nicolaus Laurenti in 1768. Oorspronkelijk werd de wetenschappelijke naam Natrix longissima gebruikt.

De esculaap of aesculaap is een oud Grieks symbool geassocieerd met de Griekse halfgod Asclepiusastrologie en met medicijnen en genezing. Deze halfgod kreeg les in de geneeskunde van de centaur Cheiron.

De esculaap bestaat uit een slang die zich rond een staf draait, niet te verwarren met het symbool van Hermes, de caduceus, die een met twee slangen omwonden staf in handen houdt.

De slang staat in de esculaap symbool voor de genezing, omdat dit dier zijn huid kan afwerpen, hetgeen staat voor herboren worden en genezing, maar ook door zijn beet de dood kan brengen.

De esculaap wordt bijvoorbeeld gebruikt in het logo van de Wereldgezondheidsorganisatie en in de Star of Life, maar wordt ook in Nederland (steeds minder) door artsen gebruikt als sticker op de voorruit van hun auto.


Levering: 1 beeld esculaap slang, polystone, brons look.

Maten zijn circa: hoog 31 cm x diameter voet 12 cm.

(  esculaap-mc-9634  )Gewicht is circa 1 Kg.

 tel; +31(0)683603899

 


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.