Encuentro en la luz muerte y resurrección - Teresa Peña

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 54x bekeken
  • Datum geplaatst 8 maanden geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Verzenden
Staat van het product
Gebruikt
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Vraagprijs

Omschrijving

Paperback, uitgave 2008, 122 blz. boordevol afbeeldingen in kleur. Taal: Spaans. Boek is in goede en nette staat. Verzendkosten (4,10 euro) zijn voor de koper. [27]

Boek over de tentoonstelling van de schilder Teresa Peña.

María Teresa Peña Echeveste was een creatieve beeldend kunstenaar. Ze werd geboren in 1935 en stierf in 2002. Kunstenaars geboren in hetzelfde jaar en van dezelfde generatie zijn Peter Barrett, Robert Moskowitz, Aldo Fulchignoni, Urpo Huhtanen en Gary Niswonger.

María Teresa Peña Echeveste, geboren in 1935, werd grotendeels geïnspireerd door de jaren vijftig. Men kan zeggen dat de jaren vijftig werden gedomineerd door het abstract expressionisme, een vorm van schilderen die prioriteit gaf aan expressieve penseelstreken en ideeën uitte over de organische natuur, spiritualiteit en het sublieme. Een groot deel van de nadruk lag op de formele eigenschappen van de schilderkunst, en ideeën over actieschilderen werden vermengd met de politieke vrijheid van de Amerikaanse samenleving, in tegenstelling tot de strikte aard van het Sovjetblok.
In de naoorlogse periode was de lens van het modernisme internationaal gericht op de ontwikkelingen in New York City. De Tweede Wereldoorlog had veel belangrijke creatievelingen naar de stad gebracht in ballingschap uit Europa, wat leidde tot een substantiële bundeling van talent en ideeën. Belangrijke Europeanen die naar New York kwamen en inspiratie gaven voor Amerikaanse kunstenaars waren onder meer Piet Mondriaan, Josef Albers en Hans Hoffmann, die samen de basis legden voor een groot deel van de aanzienlijke culturele groei van de Verenigde Staten in de daaropvolgende decennia. Invloedrijke kunstenaars van de abstract expressionistische generatie waren onder meer Jackson Pollock (die zijn beroemde druppel-, splatter- en gietschildertechnieken innoveerde), Willem de Kooning, Mark Rothko, Frank Kline, Barnett Newman, Clyfford Still en Adolph Gottlieb. Het was een door mannen gedomineerde omgeving, hoewel het noodzakelijke revisionisme van deze periode de bijdragen van vrouwelijke kunstenaars als Lee Krasner, Joan Mitchell en Louise Bourgeois heeft benadrukt.

Verzendkosten bij meerdere boeken:
- Soms passen 2 ‘normale’ boeken of meerdere kleine boekjes in één envelop. U betaalt dan slechts 4,10 euro verzendkosten. Informeer even of dit in uw geval mogelijk is.
- Passen de boeken niet meer in één envelop (pakketpost), dan zijn de verzendkosten 5,75 euro bezorging thuis of 4,50 euro ophalen bij een DHL-ServicePoint bij u in de buurt. (Max. 10 kg met een pakketafmeting van 80x50x35 cm.)

Kijk ook eens naar mijn andere advertenties

P.S. In het belang van beide partijen (koper/verkoper) worden al mijn boeken als brievenbuspakje met track & trace verzonden. Op deze manier kunnen er geen misverstanden ontstaan aangaande het versturen als wel het ontvangen van de zending.


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.