EDEN TRILOGIE – Harry Harrison

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 32x bekeken
  • Datum geplaatst 4 maanden geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Verzenden
Staat van het product
Gebruikt
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Vraagprijs

Omschrijving

EDEN TRILOGIE – Harry Harrison
Boek 1: TEN WESTEN VAN EDEN 1994 3e druk (560 blz)
Boek 2: WINTER IN EDEN 1994 2e druk (412 blz)
Boek 3: TERUGKEER NAAR EDEN 1993 1e druk (398 blz)
Vertaling: Annemarie Lodewijk
Fantasy
Meulenhoff
Paperbacks
In goede staat
€ 18,95
Verzenden kosten koper: Pakket (1992gr)
GEEN LOSSE VERKOOP

Boek 1: TEN WESTEN VAN EDEN
In Ten westen van Eden heeft de kosmische catastrofe die vijfenzestig miljoen jaar geleden een eind maakte aan het tijdperk van de saurussen nooit plaatsgevonden. De evolutie van de grote reptielen zette door en culmineerde ten slotte in het ontstaan van de Yilanè, het intelligentste en meest ontwikkelde ras op aarde.
Ten westen van Eden opent als de voorboden van een Nieuwe IJstijd zich aandienen. Dan zien de Yilanè zich genoodzaakt de grote oceaan over te steken en een aanvang te maken met de kolonisatie van een immens groot continent. Nog voor het zover is, raken ze echter verwikkeld in een gewelddadig conflict met een zoogdierensoort waarvan het bestaan hun niet eens bekend was. Deze zoogdieren lopen rechtop, ze jagen en zijn in het bezit van stenen werktuigen... en ze beschikken over wapens.
Als de arrogante Yilanè een jong exemplaar van deze zoogdierensoort gevangen nemen, beseffen ze niet dat daardoor de op handen zijnde grote krijg tussen de beide soorten een geheel andere wending zal nemen. Want het is dit zoogdier, de jongen Kerrick, dat vele jaren later zijn soort zal aanvoeren in de strijd die onvermijdelijk is...

Boek 2: WINTER IN EDEN
In Ten westen van Eden, het eerste deel van deze trilogie, penseelde Harry Harrison een wereld waarin de kosmische catastrofe, die vijfenzestig miljoen jaar geleden een eind maakte aan het tijdperk van de dinosaurussen, nooit heeft plaatsgevonden. De evolutie van de grote reptielen zette zelfs door en culmineerde uiteindelijk in het ontstaan van de Yilanè, het intelligentste en meest ontwikkelde ras op aarde. Helaas, voor deze superieure wezens, raakten ze in conflict met het fenomeen mens. Een titanenslag volgde.
In Winter in Eden is de strijd tussen de Yilanè en de mens nog steeds niet beslist. Klimatologische veranderingen bespoedigen echter het beslissende treffen. Een nieuwe ijstijd dient zich aan en nu, door uitsterving bedreigt, zijn de Yilanè genoodzaakt hun vernuft op biologisch terrein ten volle te benutten.
Kerrick, de jonge held uit Ten Westen van Eden, ziet dat aankomen wat tenslotte onvermijdelijk zal zijn. De naderende strijd om het lijfsbehoud - waarbij de zorg om zijn jonge vrouw en zijn kind beslissend meetellen - is er de oorzaak van dat hij degene is die na talloze verwikkelingen de plaats bepaald van de laatste verdedigingslinie van de mensheid. Met vrouw, kind en een handvol getrouwen zoekt hij zijn toevlucht bij de walvisjagers in het zuiden.
De opmars van de Yilanè, evenzeer door wanhoop gedreven, lijkt echter niet te stuiten...

Boek 3: TERUGKEER NAAR EDEN
In de fantastische prehistorie van meesterverteller Harry Harrison heeft de kosmische catastrofe, die een eind maakte aan het tijdperk van de dinosaurussen nooit plaatsgevonden. De evolutie van de grote reptielen zette voort en culmineerde zelfs in het ontstaan van de Yilanè, het intelligentste en meest ontwikkelde ras op aarde. De veroveringsdrang van deze superieure sauriërs lijkt niet te stuiten, tot ze in contact komen met een onbekende zoogdierensoort... de mens.
In Ten westen van Eden, het eerste deel van deze trilogie, maken de Yilanè voor het eerst kennis met de mens, bij gevangenneming van een jongeling van deze soort. Ze beseffen echter niet dat daardoor de op handen zijnde krijg tussen de beide soorten een andere wending zal nemen. Want het is deze jongen, Kerrick, die zijn soort aanvoert in de strijd die onvermijdelijk is.
In het tweede deel, Winter in Eden, is het opnieuw Kerrick die de verdedigingslinie van de mensheid bepaald. Gedreven door zorg voor vrouw en kind zoekt hij de toevlucht bij de walvisjagers in het zuiden.
Als Terugkeer naar Eden, het magnifieke slotdeel van deze trilogie, opent, doen de Yilanè een laatste poging zich van de wereldheerschappij te verzekeren. Maar Kerrick, nu een volwassen man en gerijpt en gelouterd in de listen en lagen van het oorlogsbedrijf, bereidt een meesterplan voor. Dan begint de laatste titanenslag tussen mens en saurier…


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.