MarktPlaza

DVD The Patriot

163x bekeken
9 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Te koop DVD The Patriot, orgineel, NL ondertiteld.

Regie: Roland Emmerich

Mel Gibson als Colonel Benjamin 'The Ghost' Martin
Heath Ledger als Gabriel Edward Martin
Joely Richardson als Charlotte Selton & Charlotte Martin
Jason Isaacs (1963) als Colonel William Tavington
Chris Cooper als Colonel Harry Burwell
Tchéky Karyo als Major Jean Villeneuve


The Patriot speelt zich af rond 1770 en verteld het verhaal van Benjamin Martin (Mel Gibson), een held uit de Franse en Indische oorlogen.

Martin, weduwnaar en vader van zeven kinderen, heeft berouw over zijn daden in de oorlogen en wil in vrede leven met zijn gezin en zich afzijdig houden van de oorlog tegen de Engelsen.

Wanneer zijn oudste zoon Gabriël (Heath Ledger) zich mengt in de strijd tegen de Britten doet Benjamin er alles aan om hem ervan te weerhouden, maar tevergeefs.

Als Gabriël later als zwaargewonde boodschapper thuiskomt, volgen de Engelsen al snel.

De harde en wrede Engelse kolonel William Travington (Jason Isaacs) schiet zonder pardon Martin’s andere zoon neer als die wil voorkomen dat Travington Gabriël meeneemt.

Op dat moment knapt er iets bij Martin en mengt hij zich in de strijd tegen de Engelsen.

Zijn eerste treffen met de Engelsen geven Martin de bijnaam ‘het spook’. In het oorlogsgeweld tegen de Engelsen vecht Martin zijn persoonlijke strijd tegen Travington.
Het spektakelduo Roland Emmerich (regisseur) en Dean Devlin (schijver) leveren met The Patriot, na Godzilla en Independence Day, wederom een actiefilm met een bijzonder hoog patriottistisch gehalte.

Natuurlijk doet de titel van de film al enige patriottisme vermoeden, toch is de balans in deze film iets teveel doorgeslagen ten gunste van de Continentalen (de Amerikanen dus).

Neemt niet weg dat de film een heerlijk genieten is van het prachtig in beeld gebrachte oorlogsgeweld tussen de Engelsen en de Amerikanen.

Ondanks de lengte van 2½ uur blijft de film ieder moment boeien.

Dat is mede te danken aan het schitterende spel van Mel Gibson als vader Benjamin.

Met verve en overtuiging zet hij de rol van de getormenteerde vader neer die met zijn leger, vooral bestaand uit onervaren burgers, wraak neemt op de Engelsen.

De ingehoude woede, het verdriet, zijn onzekerheid in de liefde en zijn vechtlust, ze zijn allemaal af te lezen van zijn gezicht.

De prachtige muziek van John Williams maakt het filmgenot compleet. De film heeft vele nominaties, waaronder voor drie Oscar’s, en prijzen gekregen.