MarktPlaza

Doris Mortman ~ Katalin, De wilde roos van Boedapest

28x bekeken
2 maanden geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

Katalin
Voor de wereld is zij een gevierd artieste, een stralende schoonheid en de gelukkige echtgenote van een knappe, Hongaarse legerofficier. Maar in haar hart is zij een vechtster, hartstochtelijk verlangend naar de vrijheid en naar de man die zij werkelijk bemint. Zij leidt een gevaarlijk dubbelleven en zij stopt voor niets en niemand om diegenen te beschermen waar zij met hart en ziel van houdt.

Steven
Als kind had Katalin hem al betoverd. Toen sloeg het tragische noodlot toe. Russische kogels joegen door de restanten van zijn jeugd en dwongen hem tot een gevaarlijke vlucht uit het bezette Hongarije naar het vrije Amerika. Nu, na jaren van hard werken en ontberingen, heeft Steven een nieuw leven opgebouwd. Nu is hij gereed zijn Katalin, zijn verloren geliefde die hij moest achterlaten, voor zichzelf op te eisen.

László
In zijn armen had Katalin eens haar toevlucht gezocht. Nu vormen zij haar gevangenis. Majoor László houdt van zijn prachtige vaderland, maar hij houdt nog meer van Katalin, zijn koppige echtgenote, die weigert zich te onderwerpen aan de door hem opgelegde beperkingen. In een roekeloze poging zijn huwelijk te redden, wordt László onverbiddelijk meegesleept op de stroom van de geschiedenis.

Tibor
Alleen deze trotse zigeuner met zijn koolzwarte ogen weet dat Katalin Vadrósza, de wilde roos is. Door haar onvervalste schoonheid, haar wilskracht en haar vurige temperament vult zij Tibors bestaan met magie. En als Katalin zich voorbereidt op de grootste voorstelling van haar leven, weet Tibor dat zijn hulp van levensbelang is en dat hij graag voor haar zou willen sterven.

Katalin en Steven
Verscheurd tussen twee werelddelen en een ijzeren gordijn, vechten zij om hun vrijheidsdroom werkelijkheid te laten worden. Nu hebben zij elkaar opnieuw gevonden - alleen om te ontdekken dat muren van verraad hen nog steeds gescheiden houden. Katalin en Steven zijn bereid alles te riskeren om hun verboden liefde te laten zegevieren...

Katalin is niet alleen het aangrijpende verhaal van een liefdespaar wiens levens worden verscheurd door politiek en passie, maar ook de bewogen geschiedenis van Hongarije, van de dagen voor de Tweede Wereldoorlog tot heden. Van de uitgestrekte vlakten van de Hongaarse poesta tot het schitterende Londen en Parijs, en het luxueuze Amerika - en steeds weer terug naar het oude, elegante Boedapest, bruist deze romantische saga van hartstocht en tomeloze levenslust.

Auteur: Doris Mortman
Jaartal: 1991
Druk: -
Uitgever: Zuid-Hollandsche Uitgeversmaatschappij
Aantal Pagina's: 797
ISBN Nummer: 90-5112-430-9
Conditie: zeer goede staat

Zeer goede staat: 
-  Het boek verkeert in uitstekende conditie en  heeft slechts marginale spoortjes van gebruik
- Is meestal maar een enkele keer gelezen of ingekeken
- Er is niet in geschreven
- Pagina's kunnen vergeling en/of stofsporen hebben
- Een eventuele stofomslag is niet noemenswaardig beschadigd 


- Als er een prijs bij staat, is dit de minimale vraagprijs, hieronder bieden heeft geen zin
- De hoogste bieder is in principe de koper, als het een serieus bod betreft
- De verzend & afhandelingskosten zijn voor de koper
- De vraag/biedprijs is exclusief eventuele verzendkosten
- De bestelde artikelen worden binnen 1 à 2 werkdagen na het ontvangen van de betaling verstuurd
- Wij verzenden (wereldwijd) met DPD Parcel en PostNL

Heeft u vragen, stuur me dan gerust een mail, u krijgt altijd antwoord.

Naast boeken verkopen wij ook o.a. Cinderella zegels, puzzels en spellen.
Dus benieuwd naar ons complete aanbod en wilt u besparen op verzendkosten?
Google dan op Sassafrass Uden.

Alvast bedankt, graag tot gauw en veel plezier met het snuffelen tussen mijn spullen!