DE VERBODEN ERVARING - Joseph-Marie Verlinde

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 49x bekeken
  • Datum geplaatst 10 maanden geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Ophalen of verzenden
Staat van het product
Nieuw
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Vraagprijs

Omschrijving

Aangeboden door CDJK

DE VERBODEN ERVARING
relaas van een zoektocht naar God
Joseph-Marie Verlinde

Dit boek is een lang en diepgaand interview met deze zoekende man en brengt niet alleen het aangrijpende verhaal van zijn leven, maar heel wat hoogstaande reflecties over hedendaagse religie
Bestseller in Frankrijk!

Op zoek naar de zin van zijn bestaan keert Jacques Verlinde zich als jonge wetenschapper af van de kerk en komt hij in het Oosten terecht.
Na een initiatie in de oosterse ascetische praktijken, verdiept hij zich in India in de hindoeïstische en boeddhistische religieuze filosofie.
Die studie roept in hem echter fundamentele vragen op: wat is de betekenis van een geluk dat alléén beleefd wordt en dat zich niet richt tot de medemens en tot God?
Hiermee houdt het avontuur echter niet op. Terug in Europa wordt Joseph-Marie Verlinde geconfronteerd met de new-agebeweging en het esotero-occultisme. ook op dit terrein wordt hij ontnuchterd.
Wat blijft er over van de liefde wanneer de minnaar en de beminde vermengd worden in een leegheid zonder gelaat en zonder naam?

Dit boek is niet alleen een hoogstaande reflectie over hedendaagse religies, maar ook een eerlijke en levende getuigenis van een denker op zoek naar Waarheid. Zijn boeken werden in Frankrijk, waar hij professor filosofie in Lyon werd, bestsellers.

Uitgave Lanno
Softcover, 
In NIEUWSTAAT


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.