De uitdaging....Met 165.321 kurken door Portugal/ John…

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 45x bekeken
  • Datum geplaatst 9 maanden geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Ophalen of verzenden
Staat van het product
Gebruikt
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Vraagprijs

Omschrijving

Paperback


Als zesjarig jongetje bedenkt John Pollack dat hij later een boot wil bouwen van kurk. Want een kurken boot blijft in elk geval drijven. Zijn moeder doet alvast de kurk van de aangebroken wijnfles in een grote vaas; 165.320 kurken later is het zover.
Eind jaren negentig werkt de 38-jarige John Pollack als speechschrijver van Bill Clinton in Washington. Na de verkiezing van George W. Bush geeft hij zijn baan op en verwezenlijkt hij zijn jongensdroom: de bouw van een kurken boot.
De uitdaging is de weerslag van Pollacks onwaarschijnlijke geschiedenis. Hij weet sceptische barkeepers ervan te overtuigen kurken te bewaren, strikt een briljante maar chaotische partner en krijgt honderd vrijwilligers zo gek hem te helpen met de bouw. Als klap op de vuurpijl vaart hij er het Portugese gedeelte van de Douro mee af, waar zijn boot een nationale sensatie wordt.
John Pollack is niet alleen een meesterlijk verteller over schijnbaar triviale zaken als het bouwen van boten en de geschiedenis van elastiek, maar bovenal een gedreven chroniqueur van het najagen van dromen. Daarbij biedt hij een onconventionele kijk op het leven in Washington en het Witte Huis, waar ooit alle stewards kurken voor hem spaarden.


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.