DE TEMPEL EN DE LOGE, tempelridders en vrijmetselaars

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 40x bekeken
  • Datum geplaatst 5 maanden geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Ophalen of verzenden
Staat van het product
Zo goed als nieuw
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Vraagprijs

Omschrijving

Aangeboden door CDJK

DE TEMPEL EN DE LOGE
van tempelridders tot vrijmetselaars
door Michael Baigent en Richard Leigh

De mysterieuze tempelridders, oorspronkelijk de beschermers van pelgrims in het Heilige Land, hebben al velen geïnspireerd.
Naast verschillende andere genootschappen heeft ook de tegenwoordig soms omstreden vrijmetselarij haar wortels bij de Orde van de Tempel gezocht.
Michael Baigent en Richard Leigh hebben onderzocht of de organisatie er terecht van uitgaat dat zij een voortzetting van deze mysterieuze orde is. Zij volgen nauwgezet de ontwikkelingen vanaf de opheffing van de Tempelorde tot de oprichting in 1717 van de eerste Grootloge in Engeland.
Daarnaast komen ook de ontwikkelingen in de 17e en 18e eeuw en de betekenis van de vrijmetselarij voor de Amerikaanse Onafhankelijkheidsstrijd aan bod.
De auteurs besteden aandacht aan de vraag waarom deze organisatie, die tegenwoordig soms met wantrouwen, ironie, spot en minachting wordt bekeken, ooit zo populair heeft kunnen worden en – in weerwil van lasteraars – nog steeds is.
In het boek gaan de schrijvers op hun geheel eigen en boeiende wijze op zoek naar het antwoord op deze en op andere vragen.

Uitgave Tirion,
Paperback, 320 pagina's
In voortreffelijke staat
Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.