DE SLAVENRING - Simone van der Vlugt

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 7x bekeken
  • Datum geplaatst 1 maand geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Verzenden
Staat van het product
Gebruikt
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Vraagprijs

Omschrijving

DE SLAVENRING - Simone van der Vlugt
Jeugd/Kinderboek v/a ca. 12jr.
Lemniscaat 2003 (210 blz)
Gebonden met stofomslag
In goede staat
€ 6,95
Verzenden kosten koper: Brievenbus (462gr)
ISBN: 9789056374860

Het is de eerste eeuw na Christus. De zeventienjarige Folkrad groeit op als zoon van het stamhoofd van de Cananefaten in het Rijnland, dat voor een deel door de Romeinen is bezet. Het is de bedoeling dat Folkrad eens zijn vader zal opvolgen, maar de goden beschikken anders. Door een noodlottige actie roept Folkrad de wraak van de Romeinen af over zijn dorp; de nederzetting van de Cananefaten wordt platgebrand en alle bewoners worden gedood. Folkrad weet op het nippertje aan de slachting te ontkomen. Hij wordt gevangengenomen en meegevoerd naar Italië, waar hij als slaaf wordt verkocht.
Na vele omzwervingen komt hij terecht in de villa van Heer Lucius in Pompeï. Folkrads meester is niet slecht voor zijn slaven en bij hem ontdekt Folkrad de rijkdom en de kennis van de Romeinen. Lucius' zoon Marcus gaat heel wat respectlozer met zijn slaven om en uiteindelijk besluit Folkrad ervandoor te gaan.
Terwijl de Vesuvius op de achtergrond steeds dreigender begint te rommelen, vlucht Folkrad naar een nabijgelegen havenstad waar hij een schip hoopt te vinden dat hem terug kan brengen naar het Rijnland. Tijdens zijn vlucht ziet hij tot zijn ontzetting dat de Vesuvius uitbarst.
Zouden de bewoners van de villa op tijd zijn weggekomen...?

Meer titels van Simone van der Vlugt:
Schuld
Zwarte sneeuw
De guillotine
Jehanne


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.