De mooiste mythen en sagen uit de middeleeuwen

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 16x bekeken
  • Datum geplaatst 2 maanden geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Verzenden
Staat van het product
Gebruikt
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Vraagprijs

Omschrijving

Paperback, uitgave 1999, 319 blz. met zwart/wit afbeeldingen. Boek is in goede staat. Verzendkosten (5,75 euro = boek past niet door de brievenbus) zijn voor de koper. [66]

De mooiste mythen en sagen uit de Middeleeuwen bevat een selectie uit de romans en verhalen die ons uit die tijd zijn overgeleverd. Ze bestrijken een periode van ongeveer achthonderd jaar en bieden dus een rijk palet aan gebeurtenissen en sferen. Beowulf, het oudste verhaal, laat ons kennismaken met het heldhaftige optreden van een Angelsaksische held. Floris en Blancefloer, het jongste verhaal, laat ons wegdromen in de sfeer aan een oosters hof. De mooiste mythen en sagen uit de Middeleeuwen is een feest om te lezen. We zien ridders in glanzende wapenrusting, fier op een paard gezeten, met een lans in hun hand en een kleurig lint aan hun helm. Ze trekken ten strijde, om het goede verdedigen en het kwaad te bestrijden. Of ze gaan op avontuur om vreemde landen te ontdekken en worden op slag verliefd op een mooie kasteelvrouw... De avonturen van ridders werden vaak bezongen en op schrift gezet door troubadours, dichters en zangers die door heel Europa langs kastelen trokken. Op lange winteravonden amuseerden ze de kasteelheer en zijn gezelschap en verruimden hun blik. Gelukkig zijn veel van deze zogeheten ridderromans aan ons overgeleverd, zodat we nog steeds kunnen genieten van de daden en helden uit die lang vervlogen tijd, die voor ons toch zo dichtbij is... Deze bundel verhalen biedt urenlang leesgenot en zal u nog lang bijblijven. U kijkt voorgoed met andere ogen naar een kasteel.

Voor het verzendtarief van dit boek (5,75 euro) heeft u de mogelijkheid meerdere boeken uit te zoeken (max. 20 kg met een pakketafmeting van 80x50x35 cm). Kijk daarom ook eens naar mijn andere advertenties. De keuze is reuze!


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.