MarktPlaza

DE KUS - Een kleine Encyclopedie - Adrianne Blue

186x bekeken
8 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Te koop:
DE KUS
Een kleine Encyclopedie
door Adrianne Blue

De auteur, universitair docente en journaliste te Londen, geeft in dit boek een beschouwing van de culturele betekenis van zoenen.
Het boek bestrijkt een breed gebied van wetenschap, kunst, literatuur en menselijke emoties.
Aan de hand van vele voorbeelden (mythologie, literatuur, beeldende kunst, film etc.) neemt de auteur de lezer mee door wat volgens haar het 'continuüm van de kus' genoemd moet worden.

Zoenen is gezond.
Bovendien is het een van de grootste tot de verbeelding sprekende genoegens op aarde.
Dit boek maakt ons duidelijk waarom: zoenen is een van de krachtigste en meest suggstieve handelingen in de westerse cultuur.
Adrianne Blue zet uiteen dat er een 'kus-continuüm' bestaat, een slinger van betekenissen die elke kus zijn plaats geeft in vriendschap, als ritueel en in de liefde.
Zo legt ze het adembenemende landschap bloot waarin de heuvels en dalen zijn opgenomen van de moederlijke, de verzoenende, de metaforische en de erotische kus.
De liefdesscènes met Greta Garbo, de verleidingskus van Cleopatra, de sensualiteit van Colette en de verbeelding van de schilder Klimt worden hier in een betoverend vergezicht geplaatst.
De kus bestrijkt het terrein van de wetenschappen, de literatuur en vooral van de rechtstreekse menselijke emoties: van de uitwisseling van schuchtere blikken tot de eerste innige omhelzing en verder, de invloed van een kus op geest en lichaam, een onweerstaanbare ontdekkingsreis

Uitgave: Prometheus
Paperback, 208 pagina's
In NIEUWSTAAT
(CDJK)