MarktPlaza

DE GUILLOTINE - Simone van der Vlugt (3)

96x bekeken
2 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Verzenden
Verzendkosten
€ 3,95

Omschrijving

 DE GUILLOTINE - Simone van der Vlugt
Illustraties: Roelof van der Schans
Jeugd/Kinderboek v/a ca. 12jr.
Lemniscaat 2005 4e druk (216 blz)
Gebonden met stofomslag
In goede staat
€ 6,95
Verzenden kosten koper: Brievenbus (457gr)
ISBN: 9789056371906

Sandrine de Billancourt heeft het goed. Ze groeit op in een adellijk gezin in het Parijs van 1789. Ze weet niet beter dan dat er elke dag heerlijke maaltijden op tafel staan en dat haar kamenier Julie haar aankleedt en haar met de koets naar school begeleidt.
Maar op een dag loopt de koets vast in een oproer. Samen met Julie sluipt Sandrine de koets uit en mengt zich zo onopvallend mogelijk onder de mensen op straat. Lopend door de smerige stegen, ruikt en ziet ze voor het eerst de armoede van het volk. Woont zij echt in deze zelfde stad?
De onrust neemt toe; de adel wordt bedreigd. Duizenden aristocraten worden gevangengenomen en verliezen hun hoofd onder de guillotine. Sandrines familie wordt weggevoerd naar de gevangenis en nog diezelfde dag door het gepeupel vermoord. Sandrine, die op het laatste moment door Julie werd verborgen, is moederiel alleen. Haar laatste hoop is een schoenmakersfamilie die ze vaag kent door Julie. Niet iedereen in die familie is even gastvrij; Philippe, de oudste zoon, vindt het maar niks, zo'n adellijke meid in huis. Hij is fel voor de Revolutie.
Het valt Sandrine niet mee zich aan te passen aan haar nieuwe leven. 's Avonds valt ze doodmoe van het werken in bed.
Op een dag staat ze oog in oog met Nicolas, de zoon van een van haar vaders pachtboeren uit Poissy, hun landgoed in het zuiden van Frankrijk. Hij is wantrouwig en afstandelijk, maar niet voor lang. Zijn belangstelling voor haar groeit. Ook Philippe is bijgedraaid. Zo speelt zich op het strijdtoneel van de Franse Revolutie tussen deze twee vrienden een machtsstrijd af, waarvan Sandrine de inzet is.

Meer titels van Simone van der Vlugt:
Schuld (v/a ca. 12jr)
Zwarte sneeuw (v/a ca. 12jr)
De slavenring (v/a ca. 12jr)
De amulet (v/a ca. 12jr)
Schijndood (v/a ca. 12jr)

(De overige vermelde titels van deze auteur zijn op het moment van plaatsen van de advertentie ook op voorraad)