De Golf - Lieve Joris

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 8x bekeken
  • Datum geplaatst 3 maanden geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Verzenden
Staat van het product
Gebruikt
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Vraagprijs

Omschrijving

Paperback, uitgave1987, 157 blz. Klein stipje op bladsnedes onderkant boek (zie foto's); verder in goede en nette staat. Verzendkosten (4,10 euro) zijn voor de koper. [B3]

'Als vrouw alleen naar Saoedi-Arabië, dat lukt je nooit!' hadden Arabisten en zakenleui haar voorspeld. Lieve Joris (1953 Neerpelt, België) reisde desondanks in 1984 vier maanden door Saoedi-Arabië, de Emiraten, Katar, Bahrein en Koeweit, de landen aan de Golf die door de olie uit de vergetelheid zijn gehaald. Ze ontmoet bedoeïnen die hun tenten verruild hebben voor airconditioned huizen, ouderen die heimwee hebben naar vervlogen tijden en jongeren die verveeld zijn door het geld. De vrouwen, die zich weliswaar in luxe baden, blijken het meest de dupe te zijn van de snelle ontwikkeling die de Golfstaten doormaakten. Ook de buitenlanders - Aziatische gastarbeiders en Nederlandse 'expats' - pikken een graantje mee van de rijkdom.
Voor de toekomst houdt menigeen zijn hart vast, want het einde van de olieboom is in zicht. Was het slechts een fata morgana die eindigt in een terugkeer naar de wereld van kamelen, dadels en visserij? De Golfstaten staan aan de vooravond van een crisis, waarvoor de angst in dit boek verwoord wordt maar waarvan de oplossing nog niet gevonden is.

Verzendkosten bij meerdere boeken:
- Soms passen 2 ‘normale’ boeken of meerdere kleine boekjes in één envelop. U betaalt dan slechts 4,10 euro verzendkosten. Informeer even of dit in uw geval mogelijk is.
- Passen de boeken niet meer in één envelop (pakketpost), dan zijn de verzendkosten 5,75 euro bezorging thuis of 4,50 euro ophalen bij een DHL-ServicePoint bij u in de buurt. (Max. 20 kg met een pakketafmeting van 100x50x50 cm.)

Kijk ook eens naar mijn andere advertenties

P.S. In het belang van beide partijen (koper/verkoper) worden al mijn boeken als brievenbuspakje met track & trace verzonden. Op deze manier kunnen er geen misverstanden ontstaan aangaande het versturen als wel het ontvangen van de zending.


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.