MarktPlaza

De complete Marokkaanse keuken

360x bekeken
7 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

De Lantaarn, uitgeverij

Erg mooie softcover met flappen in nieuwstaat.

21,5 x 28 cm.

192 pagina's.

Bezoek de kraampjes op straat, de thuiskeukens en de exotische paleizen van Marokko en ontdek een keuken vol smaken, geuren en kleuren.

"De complete Marokkaanse keuken" bevat recepten voor elke gelegenheid en elke kok.

Ze geven u een goed idee van de Marokkaanse keuken, van verleidelijke kleine gerechten tot lamstajines, couscous en gerechten voor speciale gelegenheden, zoals bisteeya.
Dit boek geeft uitgebreide informatie over ingrediƫnten en technieken die bij de Marokkaanse keuken horen.

De stapsgewijze afbeeldingen maken moeilijke stappen in de recepten inzichtelijk, en de prachtige gerechtenfoto's maken "De complete Marokkaanse keuken" tot een fraai en praktisch naslagwerk.

Ondanks het feit dat veel medelanders oorspronkelijk uit Marokko komen, is deze keuken bij ons toch nog tamelijk onbekend. Dat hij echter zeer de moeite waard is, bewijst deze uitgave. De oorspronkelijke Berberbevolking drukte er zijn grootste stempel op, maar er waren ook invloeden uit Perzie en Andalusie, zoals het gebruik van vruchten in hartige schotels. Hier is geprobeerd een zo volledig en authentiek mogelijk beeld te geven, met recepten voor allerlei gelegenheden, van simpele snacks tot complete paleisbanketten. Bij elk van de vier hoofdstukken wordt achtergrondinformatie gegeven over markten, specerijenwinkels, het maken van brood, de juiste bereiding van couscous en muntthee enz. Omdat een en ander hier en daar nogal afwijkend is van ons kookpatroon, wordt de bereiding steeds uitgebreid beschreven. Van veel ingredienten zijn op een pagina drie recepten bijeengezet, b.v. vijgen, olijven, pompoen. Het uiterlijk is zeer verzorgd, met mooie sfeervolle kleurenfoto's, kleine instructiefoto's en een prettige, rustige bladspiegel. Ingredientenlijstjes zijn vetgedrukt, het recept is gedrukt in een dunne, schreefloze letter. Met register.