David Batchelor - Minimalisme Stromingen in De Mode…

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 11x bekeken
  • Datum geplaatst 1 maand geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Ophalen of verzenden
Staat van het product
Zo goed als nieuw
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Vraagprijs

Omschrijving

David Batchelor  -  Minimalisme  Stromingen in De Moderne Kunst (Hardcover/Gebonden)

BCZ

Stromingen in de Moderne Kunst

Deze serie, die Uitgeverij THOTH in samenwerking met de Tate Gallery Londen uitbrengt, bespreekt de belangrijkste kunststromingen van de twintigste eeuw. Elk deel bevat illustraties (bijna allemaal in kleur) van werken uit beroemde collecties van over de hele wereld.

De controverse die ontstond rond het kunstwerk 'Equivalent VIII' van Carl Andre, gemaakt van 120 chamottestenen, toont al aan dat niet iedereen dergelijke werken als kunst beschouwde. De auteur van dit boek legt uit waarom de stenen wel degelijk als kunst moeten worden gezien, en tevens waarom het een van de interessantste beeldhouwwerken van de jaren zestig is. Aan dit soort kunstwerken heeft men de term 'minimalisme' toegekend, hoewel de betrokken kunstenaars zichzelf nooit als één groep hebben beschouwd. Toch zijn er wel degelijk overeenkomsten: hun werken zijn alle abstract, driedimensionaal, modulair en geometrisch. De opzet werd vooraf bedacht, en de uitvoering was doorgaans industrieel te noemen. Deze kenmerken worden in dit boek verder besproken, waarbij het werk van de kunstenaars Carl Andre, Dan Flavin, Donald Judd, Sol LeWitt en Robert Morris centraal staat. Wat zijn de verschillen in hun manier van werken geweest, en welke richting zijn ze ingeslagen? Ook de verschillende interpretaties en vormen van kunstkritiek die het minimalisme tot onderwerp hadden, komen aan bod.

Tot slot wordt duidelijk dat het minimalisme niet alleen de toenmalige kunst ingrijpend veranderde, maar ook de huidige generatie kunstenaars nog steeds beïnvloedt.

Bespaar portokosten bekijk ook mijn andere advertenties


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.