MarktPlaza

Country Quilts

99x bekeken
6 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

door Jenni Dobson
Hardcover uitvoering,
boek is in nieuwstaat,
(naam op schutblad)
24,5 x 29,5 cm.
146 pagina's.
Laat het verleden herleven met deze prachtige collectie country quilts en woondecoraties. Op elke quilt komen country motieven terug, zoals kippen, schapen, koeien, varkens, de boerenknecht en de ganzenhoedster.
Door de stofkeuzen en de aparte kleurencombinaties krijgen deze quilts hun nostalgische karakter.
De projecten variëren van grote tweepersoonsquilts en tafelkleden tot kussens en placemats. Aan de hand van de duidelijke instructies en de kleurrijke illustraties zijn alle quilts makkelijk te maken.
Gebaseerd op een denkbeeldige plattelandsgemeenschap en geïnspireerd door verschillende volkskunststijlen is een aantal quilts ontworpen. De schrijfster heeft deze ontwerpen in echte quilts omgezet en geeft in dit boek de bijbehorende beschrijvingen en patronen. De projecten variëren van grote quilts tot tassen, kussens en placemats. Door de stofkeuze van m.n. eenvoudige geruite, geblokte en gestreepte stoffen ontstaat een aantrekkelijk nostalgisch effect. Het boek bevat een aantal basistechnieken voor het maken van een quilt, ook al is het vooral geschikt voor gevorderde quilters die op zoek zijn naar nieuwe ideeën en uitdagingen. Aantrekkelijk geheel met mooie kleurenfoto's, illustraties, duidelijke werkbeschrijvingen en uitgewerkte patronen. Mooie omslagillustratie van een van de beschreven quilts op een stevige band.