CORNELIS JETSES - Schilder-Illustrator

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 18x bekeken
  • Datum geplaatst 1 maand geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Ophalen of verzenden
Staat van het product
Zo goed als nieuw
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Vraagprijs

Omschrijving

CORNELIS JETSES
Schilder-Illustrator
door Jan A Niemeijer

Deze uitgave is een speciale editie van de biografie "De wereld van Cornelis Jetses".

Cornelis Jetses (Groningen, 23 juni 1873 - Wassenaar, 9 juni 1955) was een Nederlandse illustrator. Jetses is vooral bekend geworden om zijn gedetailleerde illustraties in schoolboeken, schoolplaten en historische prenten. Hij werkte ook als boekbandontwerper.

Hij werd geboren in een arme buurt in Groningen en al op jonge leeftijd bleek hij tekentalent te hebben. Vanaf zijn dertiende volgde hij tekenlessen in de avonduren, terwijl hij overdag werkte in een steendrukkerij.
Cornelis Jetses trouwde in 1899 met Albertina Holkamp. Hun dochter Everdina werd in 1900 geboren. Ze woonden in Bremen, Zeist, Scheveningen en Wassenaar. Albertina overleed in 1939. Jetses overleed in 1955 en werd begraven bij de dorpskerk in Wassenaar.
In 1901 ontving hij zijn eerste opdracht van J.B.Wolters, voor welke uitgeverij hij meer dan 50 jaar schoolboeken en ander onderwijsmateriaal heeft geïllustreerd.

Dit boek beschrijft de levensloop van deze alom bekende en gewaardeerde illustrator en is rijk voorzien van vele prachtige afbeeldingen van zijn werk, dat heel veel mensen boeide en dat nog lang in onze herinnering al blijven voortbestaan.

Uitgave: De Vuurbaak
Gebonden, hardcover, 208 pagina's
Met héél veel prachtige prenten en tekeningen
In uitstekende staatReageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.