MarktPlaza

Clive Cussler, Operatie Ijsberg en Dodelijke Lading

110x bekeken
1 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

Dubbelboek. Verzendkosten opengeslagen zijn € 4,10

Dodelijke lading
Raymond LeBaron, een beroemd financieel adviseur en avonturier, verdwijnt op mysterieuze wijze met een luchtschip tijdens zijn zoektocht naar een gezonken vrachtschip. Dit kolenschip, de Cyclops, is in de wateren van Cuba vergaan en heeft een geheimzinnige schat mee de diepte in genomen.

Dirk Pitt wordt tegen zijn zin bij dit mysterie betrokken. Het gevaarlijkste en het meest uitdagende avontuur uit zijn loopbaan brengt hem stap voor stap bij de ontdekking van een geheimzinnige basis op de maan en een Russisch complot tegen Castro. Een complot zo gevaarlijk dat het de wereldvrede bedreigt.


De krankzinnige gebeurtenissen die beginnen met LeBarons verdwijning, monden uit in een strijd tussen de Verenigde Staten en Rusland om het bezit van de maan en een race tegen de klok om een alles vernietigende ramp te voorkomen.


Operatie ijsberg.
Met stomheid geslagen keken de mannen elkaar aan. Ze geloofden hun eigen ogen niet. Een schip. Midden in de ijsberg zat een compleet spookschip vastgevroren. Zo'n geheimzinnige zaak is een kolfje naar de hand van majoor Dirk Pitt.

Pitt koestert sterke vermoedens dat dit spookschip de Lax moet zijn. Dit IJslandse schip was op weg naar een geheim topoverleg in Amerika toen het plotseling midden op de oceaan verdween. Aan boord bevond zich een ingenieuze uitvinding waarmee de strijd om de wereldmacht voorgoed in het voordeel van Amerika zou uitvallen...

Roekeloos baant Pitt zich een weg door de miljoenen tonnen ijs. Maar tot zijn grote schrik ontdekt hij dat iemand hem voor is geweest. Ongelovig staart Pitt naar het schouwspel dat zich voor zijn ogen ontvouwt: van de bemanning is niets meer over dan verkoolde lijken, en de kostbare, supergeheime lading blijkt spoorloos.

Negen bewerkte, gouden ringen die onder een van de lijken worden gevonden, vormen het enige aanknopingspunt voor de ontrafeling van dit mysterie...