Carolus Linnaeus: Reizen

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 43x bekeken
  • Datum geplaatst 1 jaar geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Verzenden
Staat van het product
Gebruikt
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Vraagprijs

Omschrijving

Ingeleid door D. Hillenius
illustraties: Stephen Lee

108 pagina's

Meulenhoff informatief, 1979
ISBN 90 290 9523 7
Gebonden, harde kaft, stofomslag

Boek in prima conditie

==========================================
Van de omslag:
“Carolus Linnaeus is als een van ‘s werelds grootste natuuronderzoekers bekend geworden door zijn monumentale indeling van het planten- en dierenrijk, die nog altijd de basis vormt van de huidige taxonomie (leer van de biologische systematiek). Minder bekend zijn zijn geschriften.
Dit boek laat Linaeus zien van een andere zijde, die van waarnemer, beschrijver. Het bevat uittreksels uit de dagboeken die hij bijhield op zijn trektochten door zijn geboorteland Zweden.
Linnaeus maakte zijn eerste trektocht, de reis naar Lapland, toen hij nog maar net vijfentwintig jaar oud was. Alleen op een paard trok hij in de lente naar de ruigte en schoonheid van het noorden.
Hij was niet uitsluitend geïnteresseerd in natuurlijke historie; zijn dagboek staat ook vol met waarnemingen over de andere bewoners van de levende wereld, met name over de Lappen en hun vreemde gewoonten.
Negen jaar later bezocht Linnaeus, beter uitgerust en begeleid door een groep studenten, de Baltische eilanden Öland en Gotland, waar de rijkdom aan zeldzame planten in schril contrast stond met de armoede van de eilandbewoners. Dit afgezonderde paradijs voor planten en dieren, met zijn vele insekten, inspireerde hem tot zijn levendigste beschrijvingen.
De levendigheid van Linnaeus’ waarnemingen over de schoonheid van bloemen en dieren en over het landschap van Zweden komt sterk tot uiting in de prachtige tekeningen van de hand van Stephen Lee.”


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.