Carolien Roodvoets - TBS

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 26x bekeken
  • Datum geplaatst 3 maanden geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Ophalen of verzenden
Staat van het product
Zo goed als nieuw
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Vraagprijs

Omschrijving

Carolien Roodvoets  -  TBS

BCZ

verdoemd leven

287 pagina's

Carolien Roodvoets heeft tien jaar in een tbs-kliniek gewerkt, eerst als sociotherapeut en later als gezins- en relatietherapeut. Ze kent de tbs-wereld dan ook van binnenuit en heeft haar persoonlijke ervaringen in het boek TBS verwerkt.
Carolien Roodvoets is schrijfster van onder andere TBS - verdoemd leven, Het monsterverbond, Niemandskinderen, De duivelsdriehoek en Nu alleen de liefde nog.

Carolien Roodvoets schetst in dit boek een genuanceerd beeld van het leven en werken in een tbs-kliniek: wie zijn er opgenomen, wat is hun achtergrond, hun stoornis, wat houdt de behandeling in? Maar ook: hoe is het om daar te werken, en welke hot items en dilemma¿s (verlof, long stay, wel of geen porno, chemische castratie) spelen er? Het tbs-systeem staat momenteel onder grote druk, maar in discussies over tbs blijkt vaak dat de kennis over deze complexe materie gebrekkig is. Tbs¿ers zijn de nieuwe paria¿s van onze samenleving geworden, en mensen die in tbs-instellingen werken stuiten nogal eens op onbegrip. Als tbs¿ers worden gedemoniseerd, wat zegt dat dan over onze samenleving?, vraagt Roodvoets zich af. Hoe zit het met de gekte in onszelf? Is de tbs¿er een projectiescherm voor alles wat we in onszelf vrezen, maar niet onder ogen durven zien?
Carolien Roodvoets heeft tien jaar in een tbs-kliniek gewerkt, eerst als sociotherapeut en later als gezins- en relatietherapeut. Ze kent de tbs-wereld dan ook van binnenuit en heeft haar persoonlijke ervaringen in dit boek verwerkt.

Bespaar portokosten bekijk ook mijn andere advertenties


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.