Bzzlletin 210 - Meesterwerk op meesterwerk

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 56x bekeken
  • Datum geplaatst 2 jaar geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Verzenden
Staat van het product
Gebruikt
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Vraagprijs

Omschrijving

Paperback, uitgave 1993, 80 blz. Met zwart/wit foto's en afbeeldingen. Magazine is in goede staat. Verzendkosten (4,10 euro) zijn voor de koper.

Bzzlletin 210 is gewijd aan 'de dialoog tussen teksten', zoals inleider Barend van Heusden het treffend noemt, de literaire reactie op oudere meesterwerken door het hernemen van thema's, motieven en/of literaire vormen. Verhelderend en ook actueel bij het eerste lustrum van de affaire Rushdie en de uitspraken van Groenlinkser Mohammed Rabbae is Geert Jan van Gelders bijdrage over de Arabisch-islamitische achtergrond van 'De duivelsverzen' (1988). Tevens een goede leeswijzer bij deze complexe postmoderne roman. Nico van Sijde schrijft Italo Calvino's speelse 'herdichting' van Marco Polo's reisverhalen in 'De onzichtbare steden'. Verder een artikel van Els Jongeneel over de thematische dialoog tussen 'Les Géorgiques' van Claude Simon met Vergilius' gelijknamige didactisch-lyrische dichtwerk over het boerenbedrijf uit ca. 29 v. Chr. Vikram Seth schreef in 1986 'The Golden Gate', een opmerkelijke roman in verzen die door Joost van Baak wordt beschouwd als een stijloefening in de versvorm die Poesjkin gebruikte voor 'Jevgenij Onegin'. Barend van Heusden legt uit wat Julio Cortázars 'Reis om de dag in tachtig werelden' te maken heeft met Jules Vernes' Reis om de wereld in tachtig dagen' etc. (Biblion recensie)

Verzendkosten bij meerdere boeken:
- Soms passen 2 ‘normale’ boeken of meerdere kleine boekjes in één envelop. U betaalt dan slechts 4,10 euro verzendkosten. Informeer even of dit in uw geval mogelijk is.
- Passen de boeken niet meer in één envelop, dan zijn de verzendkosten 5,75 euro (pakketpost). Max. 20 kg met een pakketafmeting van 100x50x50 cm.

Kijk ook eens naar mijn andere advertenties

P.S. In het belang van beide partijen (koper/verkoper) worden al mijn boeken als brievenbuspakje met track & trace verzonden. Op deze manier kunnen er geen misverstanden ontstaan aangaande het versturen als wel het ontvangen van de zending.


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.