MarktPlaza

Bloemen en vruchten borduren in petit-point - kruissteek

161x bekeken
5 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

Miki Dessein.

Fraaie hardcover met omslag, geheel in nieuwstaat, 25 x 31 cm.

223 pagina's,

Eenvoudig, mooi, decoratief en boeiend: het borduren in petit-point opnieuw ontdekt na het succes van weleer, vooral in de negentiende eeuw die de borduurkunst beschouwde als de hoogste expressievorm van het vrouwelijke ideaal: geduld, handigheid, volharding en fantasie.

Op de kleurrijke bladzijden schittert een bijzonder rijke collectie motieven en telpatronen, die onweerstaanbaar uitnodigen tot het zelf creëren met naald en draad, vlugge vingers en attente blik. Een fleurige wereld van poëzie, elegantie, draden en steken, klaar om geborduurd te worden.

Praktische beschrijvingen en adviezen ontbreken niet: materialen, stramienen, garen en technieken worden op een duidelijke manier geïllustreerd.

Een handige gids ook voor beginners om met succes de meest uieenlopende motieven na te maken en zich met gerust hart aan het borduren van kussens, stoelbekleding, tapijten of panelen te wagen. Een betoverend boek vol suggesties maar tevens een concrete, stimulerende en inspirerende handleiding om kleine en grote meesterwerken voor uzelf of voor anderen te maken.