BERLIJN TRILOGIE - Klaus Kordon (3 titels)

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 31x bekeken
  • Datum geplaatst 3 maanden geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Verzenden
Staat van het product
Gebruikt
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Vraagprijs

Omschrijving

BERLIJN TRILOGIE - Klaus Kordon
1. DE RODE MATROZEN
2. MET JE RUG TEGEN DE MUUR
3. DE EERSTE LENTE

1.
DE RODE MATROZEN - Klaus Kordon
Oorspronkelijke titel: Die roten Matrosen oder Ein vergessener Winter
Vertaling: Els van Delden
Jeugd/Kinderboek v/a ca. 13jr.
Van Holkema & Warendorf 1996 (400 blz)
Hardcover
In goede staat
ISBN: 9789026988530

Berlijn, november 1918
De matrozen van de Keizerlijke Marine in Kiel hebben er genoeg van! Na vier jaar oorlogvoeren, bittere armoe en honger weigeren ze nog langer te gehoorzamen en vertrekken naar Berlijn om zich aan te sluiten bij de opstandige burgers.
Helle Gebhardt en Fritz Markgraf raken met een aantal matrozen bevriend. De twee jongens maken de Novemberrevolutie mee, de zege én de nederlaag.
Dit boek gaat over die novemberrevolutie en de periode daarna, maar het gaat vooral over de mensen uit die tijd. Een hele huurkazerne, aan de Ackerstraße 37 in de Berlijnse wijk Wedding, komt tot leven...

2.
MET JE RUG TEGEN DE MUUR - Klaus Kordon
Oorspronkelijke titel: Mit dem Rücken zur Wand
Vertaling: Els van Delden
Jeugd/Kinderboek v/a ca. 13jr.
Van Holkema & Warendorf 1992 (386 blz)
Hardcover
In goede staat
ISBN: 9789020921090

Berlijn aan het begin van de jaren dertig. In het centrum van de stad straalt de luxe je tegemoet, maar in de buitenwijken moeten de mensen vechten voor hun bestaan. De armoede, woningnood en werkeloosheid worden met de dag erger. De 15-jarige Hans heeft gelukkig een baantje gevonden in een fabriek. Daar worden de ruzies tussen aanhangers van Hitler en de communisten en de socialisten steeds heftiger en gewelddadiger.
Ook bij Hans thuis speelt de politiek een grote rol; zijn vader is een rechtgeaarde communist maar wordt uit de partij gezet. Steeds opnieuw moet Hans kiezen; voor of tegen zijn broer Helle, die nog wel lid is van de communistische partij. Voor of tegen zijn zus Martha, die een nazi-vriend heeft. Voor of tegen zijn joodse vriendin Mieze die bang is voor de toekomst.
Een spannend en ontroerend verhaal over de weken en maanden die beslissend waren voor vorige eeuw. Maar vooral een roman over de mensen uit die tijd, hun zwakker en sterke kanten, hun vergissingen en verlangens, en hun moed.

3.
DE EERSTE LENTE - Klaus Kordon
Oorspronkelijke titel: Mit dem Rücken zur Wand
Vertaling: Els van Delden
Jeugd/Kinderboek v/a ca. 13jr.
Van Holkema & Warendorf 1996 2e druk (447 blz)
Hardcover
In redelijke staat
(Wat vlekjes op snee en rug licht scheef. Zie foto's. Verder in orde. Strak in band. Geen ezelsoren of inschriften)
ISBN: 9789026910906

Berlijn, voorjaar 1945. De stad wordt dag en nacht gebombardeerd. De Nazi-top beveelt de bevolking stand te houden, de Hitler-jeugd vecht tegen de Russische tanks en om iedere vierkante meter wordt bloedig gevochten. Het oorlogsgeweld woedt evenzeer rond Ackerstraße nr. 37, het huis waar de familie Gebhardt woont.
Dan is de oorlog afgelopen en wordt Berlijn door het Russische leger bezet.
Anne Gebhardt is dan twaalf jaar en omdat haar grootmoeder het veiliger vindt dat ze als jongen verkleed gaat, moeten ook haar lange vlechten worden afgeknipt.
Anne heeft nog geluk; ze heeft een huis en familie. Ze is graag bij haar vrolijke oom Heinzen met tante Mieze maakt ze toekomstplannen.
Maar op een dag staat er een wildvreemde, broodmagere man voor de deur: het is haar vader, Helle Gebhardt, die uit het concentratiekamp bevrijd is. Anne is eerst eigenlijk alleen maar bang voor hem...

€ 42,95
Verzenden kosten koper: Pakket (1813gr)

Meer titels van Klaus Kordon:
Marius en de vuurgeest (v/a ca. 6jr)
Frank of hoe je vrienden vindt (v/a ca. 13jr)
Het verhaal van Jette en Frieder (v/a ca. 13jr)


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.