MarktPlaza

Azië nieuwe stijl

151x bekeken
4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

De vernieuwde Zuidoost-Aziatische keuken van  Sri Owen.
hardcover met omslag, boek is in nieuwstaat, het telt 192 pagina`s.
In dit unieke boek wordt voor het eerst onderzocht hoe de Zuidoost-Aziatische keuken zich in de laatste decennia heeft ontwikkeld, zowel op eigen grondgebied als daarbuiten. 
Een nieuwe wereld aan smaken en aroma's is ook in het Westen opengegaan en maakt nu deel uit van ons dagelijks leven: in restaurants, supermarkten en op markten treffen we steeds meer Zuidoost-Aziatische gerechten en ingrediënten aan. 
Met dit boek is het nu voor iedereen mogelijk de Thaise salades, curries, satés en pittige noedelgerechten zelf te bereiden. 
De 150 intrigerende recepten komen uit alle hoeken van Zuidoost-Azië; sommige zijn opnieuw bewerkte klassieke gerechten, zoals Penang laksa asam, andere zijn echt nieuw, zoals de verse shiitakes gevuld met groentetartaar, de Tahoe-aspergesoufflé en het verrukkelijke ongewone ijs van zwarte kleefrijst. 
Sri Owen stemt haar recepten af op de Westerse smaak en levensstijl zonder dat de authentieke smaak verloren gaat. 
Naast de recepten staan er in het boek ook nauwkeurige en prachtig geïllustreerde beschrijvingen van typisch Zuidoost-Aziatische ingrediënten, zoals chilipeper, limoenblad, noedels en paksoi. 
Tevens komen basistechnieken als stomen, barbecuen en frituren aan bod.