Ayorama - Zo is het leven van de Eskimo's - De Coccola…

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 44x bekeken
  • Datum geplaatst 4 maanden geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Verzenden
Staat van het product
Gebruikt
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Vraagprijs

Omschrijving

Hardcover gebonden linnen, 291 blz. met een paar zwart/wit tekeningen. Boek is in goede staat. Verzendkosten (5,75 euro = boek past niet door de brievenbus) zijn voor de koper. [D31]

In een sneeuwhut, die de Eskimo's hun iglo noemen, wordt een meisje geboren tijdens een woedende sneeuwstorm. Raymond de Coccola heeft een hele strijd te voeren om ervoor te zorgen dat de ouders hun dochter in leven laten, want meisjes zijn onder de Eskimo's niet in tel en zij willen er niet veel van hebben.
Met de geboorte van Naoyak, de Zeemeeuw, begint dit wonderlijk interessante boek. (Ayoramabetekent: "Er is niets aan te doen, zo is het leven".)
Het is een eerlijk en aangrijpend boek, dat de steenharde werkelijkheid weergeeft van het leven van deze merkwaardige en voortdurend met de dood bedreigde mensen. Het verdoezelt niets en maakt niets mooier dan het is. Hun primitieve geestengeloof, hun lenterazernij met allerlei uitspattingen, hun seksuele leven, de barbaarse behandeling van de vrouw, de dieren, de koude, de storm, het ijs... al dat vreemde, verrassende vertelt Raymond de Coccola u op meeslepende wijze. Toen hij Ayorama schreef had hij al twaalf jaar het barre leven van de Eskimo's meegeleefd.
In dit voortreffelijke, levende boek brengt hij u naar deze wereld, zo ver en vreemd als geen andere, en tegelijk zo door en door menselijk.

Voor het verzendtarief van dit boek (€ 5,75 bezorging thuis of € 4,50 ophalen bij DHL-ServicePoint bij u in de buurt) heeft u de mogelijkheid meerdere boeken uit te zoeken (max. 20 kg met een pakketafmeting van 80x50x35 cm). Kijk daarom ook eens naar mijn andere advertenties. De keuze is reuze!


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.