MarktPlaza

Ariel B 557 '29 CH6932

323x bekeken
1 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Italiaanse documenten en FMI inspectiepapier bewijzen originaliteit Volledig gerestaureerde staat! Zeldzame B-versie die de luxe versie met Burman-versnellingsbak is
De nieuwe lijn Ariels, geïntroduceerd aan het einde van 1925 en ontworpen door technisch genie Val Page, was meteen een succes. Niet zozeer vanwege de technische innovaties, maar vooral vanwege de zeer aantrekkelijke styling: lagere zadelpositie, verkorte wielbasis en hoge zadeltank. Victor Mole was de nieuwe man die verantwoordelijk was voor de verkoop in de Ariel-fabriek en hij ontwierp het nieuwe opvallende embleem van het Ariel-paard en bedacht de reclameslogan "Ariel, de moderne motorfiets". Binnen een paar jaar schoot de omzet en winst van Ariel omhoog. In 1927 was de verkoop tien keer zo hoog als de verkoop in 1925 voor de introductie van de nieuwe lijn machines. De 5 basismodellen (A,B,C,D en E) die in 1927 werden geproduceerd, werden voortgezet voor 1928, maar met veel verbeteringen.
Het meest opvallende was de toepassing van Brooklands-type fishtail-geluiddempers 'gecertificeerd door de automobielvereniging', het gebruik van ingesloten klepbedieningsapparatuur op de kopklepmachines en opnieuw ontworpen frames op alle modellen.
De modellen A en B waren 557 cc zijkleppen. Er waren nogal wat nieuwe functies voor de 1929-serie, de meest opvallende was de dry sump-smering met aparte olietank en het geribbelde carter.
De modellen A en B hadden een dikte van 86,4 x 95 mm. De Model A was het Standaard model, het model B de Luxe versie.
Er waren niet veel verschillen, de meest opvallende was het merk van de versnellingsbak: de A had een Sturmey-Archer, de B een Burman.
 
Oldtimerfarm:
Oldtimerfarm is gespecialiseerd in verkoop in opdracht van oldtimers en collectiewagens en we zijn fier u deze wagen te mogen aanbieden.
Centraal gelegen, in België, te 9880 Aalter, Steenweg op Deinze 51C, op 1 uur van Frankrijk, 1,5 uur van Nederland en 2,5 uur van Duitsland, kunt u deze wagen bewonderen tesamen met de +300 andere collectiewagens die we aanbieden. Onze jarenlange expertise staat ter beschikking van wie in vertrouwen en degelijk geadviseerd zowel een wagen wenst te verkopen als aan te kopen.
Wij verkopen in consignatie en geven – in alle transparantie – advies aangepast aan uw wensen, ervaring en kennisniveau. Inspectie op de brug en testrit zijn hierbij vanzelfsprekend en kosteloos. Prijzen zijn alles inbegrepen, meestal BTW niet-aftrekbaar, vrij van import- of andere belastingen binnen de Europese Unie. Wij kunnen, indien gewenst, voorzien in Belgische, Franse of Nederlandse technische keuring. Levering (wereldwijd), stalling, onderhoud en herstelling behoren tot onze core-business.
Op onze website vindt u per wagen een zeer uitgebreide fotoreportage (+100 foto’s). Voor een uitgebreidere beschrijving, een gedegen advies en met al uw vragen kunt u uiteraard telefonisch, via e-mail of mits een bezoek bij ons terecht.
Oldtimerfarm is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 10u tot 17u (zonder afspraak). Op zondag zijn we gesloten en op maandag enkel op afspraak te bezoeken. We kijken er naar uit u te mogen verwelkomen!
 
 
Informatie en prijzen onder voorbehoud van wijzigingen en/of drukfouten. Meer info over onze privacy, GDPR en cookie policy: https://www.oldtimerfarm.be/privacy_policy_oldtimerfarm.pdf
 
Contacteer ons:
Xavier: 0032 472 40 1338 (NL, FR, DE, EN, IT) info@oldtimerfarm.be
Olivier: 0032 473 11 7300 (NL, FR, DE, EN) olivier@oldtimerfarm.be
 
Oldtimerfarm uit Aalter verkoopt ook graag uw oldtimer of collectiewagen in opdracht. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met Xavier of Olivier.
 
  
 
 
Volgende afspraken op beurzen:
 
·        Oldtimers and Coffee            
o   08/10/2023
·        Opendeur Weekend 
o   02-03/09/2023 and Oldtimers and Coffee
·        09-10/09/2023 De Panne 4 Cars