ANNA KARENINA - Meesterwerk van Leo N. Tolstoj

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 51x bekeken
  • Datum geplaatst 8 maanden geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Ophalen of verzenden
Staat van het product
Zo goed als nieuw
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Vraagprijs

Omschrijving

Angeboden door CDJK

ANNA  KARENINA
Meesterwerk van Leo N. Tolstoj

De discussie over de 'bedoeling' van de roman is nooit verstomd. Schreef Tolstoi een aanklacht tegen een vrouwonvriendelijke samenleving of vertolkte hij het orthodox-christelijke standpunt dat de vrouw op de wereld is om man en kinderen te dienen?
De 'oplossing' die de roman biedt is, zoals het goede literatuur betaamt, een mengvorm van beide opinies met alle grijsschaakeringen tussen de twee uitersten.

Anna is in de eerste plaats een opvallende, mooie, intelligente, lieve vrouw die haar leven onder haar eigen ogen ziet desintegreren vanaf het moment dat zij verliefd wordt op een man die volgens de wet de hare niet is, en die deze liefde ook alle kansen geeft, ondanks alles wat dit oproept en van de gevolgen ervan..

Dat Anna Karenina moeiteloos 'de beste roman ooit' kan worden genoemd is te danken aan de razendknappe structuur waarin de verschillende verhaallijnen zijn verweven, en aan Tolstoi's messcherpe observaties van de binnen- en buitenkant van mensen en dingen, en aan de thematische rijkdom, die de roman boven de tijd uittilt en lezing ervan tot een gebeurtenis maakt die niemand zou mogen missen.

Uitgave: Veen, Amstel Paperback
Softcover, 512 pagina's
In uitstekende staat


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.