MarktPlaza

Anita Ganeri - Waanzinnig Om Te Weten B(l)oeiende regenwouden

117x bekeken
5 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

125 pagina's

Anita Ganeri (Calcutta, 1961) is een Engels kinderboekenschrijver. Ganeri is geboren in India, maar verhuisde op jonge leeftijd naar Engeland waar ze zowel basis- als voortgezet onderwijs volgde. Ganeri schreef de serie Horrible Geography, in Nederland uitgegeven in de serie Waanzinnig om te Weten (uitgegeven door Kluitman), samen met soortgelijke boeken van Terry Deary, Kjartan Poskitt en Nick Arnold. De werken van Ganeri worden voornamelijk uitgegeven door Scholastic. Anita schreef vooral boeken over aardrijkskunde het zijn grappige leerzame boeken. De boeken die ze schreef zijn o.a zeebenen en zeebeesten, woeste woestijnen. Ganeri woont tegenwoordig in West Yorkshire, samen met haar man, zoon, kat en drie honden.

BLOEIENDE REGENWOUDEN, A. Ganeri.

Droom jij er ook van om net als Tarzan door het oerwoud te slingeren? Wil je je oma wel eens verrassen met een wrattige lelie? Pak dan snel je rugzak en baan je een weg door B(l)oeiende regenwouden!.
Dat wordt wel…

even slikken bij de stank van rottend vlees… uit een bloem gillen als je omlaag kijkt vanuit de hoogste bomen ter wereld dekking zoeken als vaste vampiervleermuizen op je bloed uit zijn

Nog niet griezelig genoeg? In dit boek kun je nog lezen hoe ontdekkingsreizigers voor eeuwig verdwenen in broeierige oerwouden, waar je spinnen zo groot als pizza's vindt en waar regenwoudzwammen licht geven in het donker. Van dit soort aardrijkskunde blijf je wel wakker!

Nieuw deel in de serie "Waanzinnig om te weten", die als geheel een interessante, humoristische, gedetailleerde, speelse vraagbaak is voor nieuwsgierige kinderen. Dit deel gaat over tropische regenwouden en zit boordevol serieuze informatie, verbazende feiten, tekeningen, strips, tips voor onderzoek en tal van vragen en antwoorden. Onderwerpen die aan de orde komen zijn ondermeer ontdekkingsreizigers, voorkomende planten en dieren en het dagelijkse leven in het oerwoud. De informatie wordt 'interactief' aangeboden: kinderen kunnen 'hink-stap-springend' door het boek gaan, die informatie uitkiezen die ze even willen weten, in het uitstekende trefwoordenregister een onderwerp van hun keuze uitzoeken, proefjes uitvoeren en zichzelf (anderen) bevragen naar aanleiding van de geboden informatie. Er is veel te lezen en veel te zien op de talloze, cartoonachtige zwartwittekeningen. De informatie is smeuig en begrijpelijk voor een groot publiek vanaf ca. 11 jaar. Vlotte vertaling.