423 - Ontsnapt uit de hel - Samira Bellil

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 23x bekeken
  • Datum geplaatst 2 jaar geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Ophalen of verzenden
Staat van het product
Zo goed als nieuw
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Niet van toepassing

Omschrijving

Ontsnapt uit de hel - Samira Bellil
Een vrouw strijdt tegen seksueel geweld.

Samira Bellil groeit op in een probleemgezin waar de vader de scepter zwaait. Ze leeft grotendeels op straat en wordt als puber meerdere malen slachtoffer van een groepsverkrachting. Schuldgevoel en walging, verwijten van haar familie en geroddel op straat doen haar vluchten in drugs en alcohol. Verbitterd geeft Samira de maatschappij de schuld van alles wat haar is aangedaan.
Vijftien jaar later, met zes jaar therapie achter de rug, vindt Samira eindelijk de moed om haar verhaal te vertellen. Haar schokkende getuigenis laat zien hoe seksueel geweld aan de orde van de dag is in de parijse buitenwijken, waar het recht van de sterkste geldt. De jonge vrouwen die het slachtoffer worden van aanranding en verkrachting doen uit schaamte zelden aangifte bij de politie. Hun reputatie en de kans op een betere toekomst worden kapotgemaakt en zij durven zelfs hun eigen familie nauwelijks meer onder ogen te komen.
Samira Bellil werd geboren in Algiers, en heeft nu de Franse nationaliteit. Momenteel werkt ze als sociaal-cultureel werkster op een school in Seine-Saint-Denis.

ISBN: 978 90 6974 511 9 / Arena / 2e druk 2003
staat: z.g.a.n.paperback / gewicht: 404 gr. / 236 blz.

verzendkosten koper (incl. track en trace) / ophalen is ook mogelijk.

Bestelling ophalen:
Bestellingen kunnen zonder lichamelijk contact worden opgehaald.U betaald middels een GRATIS betaalverzoek en ik zet uw bestelling op de afgesproken tijd buiten, zodat u het zonder lichamelijk contact kan ophalen.

Kijk bij alle advertenties van De 2e Ronde voor nog meer mooie boeken!


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.