30 jaar jonge TVR S2 cabriolet/targa/hardtop V6 2.9i

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 2867x bekeken
  • Datum geplaatst 1 jaar geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Ophalen
Staat van het product
Gebruikt
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Vraagprijs

Omschrijving

TVR is nog steeds het meest toonaangevende sportwagenmerk uit de UK. Stuk voor stuk handgelamineerde polyester body's op een uniek stalen ruggengraat chassis en altijd met dikke motoren.

Deze 30 jaar oude S2 is daarop geen uitzondering.

Wat zo mooi is bij een S2 zijn niet alleen de klassieke roadsterlijn met lange motorkap en korte achtersteven maar vooral de bruikbaarheid als coupe met 2 hardtop panelen die zich eenvoudig laten verwijderen en opbergen in de kofferbak, haal je die eruit heb je een Targa waarmee je lekker open kan rijden zonder de windwervelingen in je nek, maar klap je het achterdeel plat (waar een nieuw ruitje in zit) en doe je de elektrische ramen naar beneden dan heb je een volwaardige cabriolet.

Welke configuratie je ook rijdt, de motor en uitlaatgeluiden zijn altijd goed hoorbaar zoals je van een volbloed sportwagen verwacht.  Uit zijn RVS uitlaatsysteem komt een mooie zware roffel die overgaat in huilen bij hogere toeren gebieden. De motor is de beproefde en geprezen Cologne motor van Ford, in dit geval een 2.9 V-6 injectie die bekend staat om zijn hoge koppel. Onderhoud aan deze motoren is heel eenvoudig en vraagt geen bijzondere kennis. Wij hebben net een complete onderhoudsbeurt uitgevoerd met nieuwe filters, bougies, kabels, verdeelkap en rotor, olie etc, etc. 

De motor en bak zijn droog aan de onderzijde!

Het chassis dat bestaat uit een stalen ruggengraatframe met dwarsliggers verkeert in harde originele staat, is in al die jaren regelmatig voorzien van een underbodycoating en heeft slechts oppervlakkige vliegroest. 

Hij staat op de originele 15 inch lichtmetalen TVR wielen met goede banden. 

Het interieur is zoals altijd bij een TVR een feestje, met een rare boog van controlelampjes, een 4 tal meters, een klokje en de andersom draaiende toerenteller en snelheidsmeter.

Hij heeft aantoonbaar slechts 76000 mijl gereden (122000km), heeft een mooi onbeschadigd leren interieur, dito leren dashboard en fraaie originele rode vloerbedekking.

De radio (met cassette-speler, hoe jaren 90 is dat) gaan we vervangen door een moderne digitale radio met USB en Handsfree bellen en hij krijgt nieuwe speakers in de deuren. De elektrisch antenne gaat netjes zoals het hoort omhoog en omlaag bij het aanzetten van de radio.

De kleur heet officieel Saab Pink, 99% van de mensen die hem zien zeggen hij is tussen zilver en antraciet grijs in, maar eenmaal in het zonnetje zie je een lichte roze gloed erin, heel mooi,

Het lakwerk is netjes en uiteraard zijn er wat lichte beschadigingen van 30 jaar gebruik, maar zeker niets storends.

Op de deuren staan nu 2 motorfietsspiegels gemonteerd waar je simpelweg niets in kunt zien omdat ze niet genoeg verstelbaar zijn, wij vervangen deze nog door mooie chromen spiegels zoals het hoort.

De 5 bak schakelt precies, hij remt super, accelereert als een dolle en brengt altijd een smile op je gezicht.

Uiteraard is hij voorzien van nieuwe koplampen met een NL lichtbeeld, heeft hij 2 mistachterlichten en als de RDW weer aan de slag gaat staat hij snel op kenteken klaar voor U.

Kom kijken en rijden in deze fraaie klassieke sportwagen en je bent verkocht. 

Vraagprijs 9450 euro


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.