2 boeken over DE GRENS VAN LEVEN EN DOOD, in één band

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 37x bekeken
  • Datum geplaatst 2 maanden geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Ophalen of verzenden
Staat van het product
Nieuw
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Vraagprijs

Omschrijving

Te koop:

Twee wereldbestsellers in één band:
- OVER DE GRENS VAN LEVEN EN DOOD
- DE TUNNEL EN HET LICHT
door Dr. Raymond A. Moody

- OVER DE GRENS VAN LEVEN EN DOOD
Dit is een autobiografisch verhaal over de liefde tussen een jonge Nederlandse vrouw en haar Noorse vriend, die op een studiereis en vakantie op Jamaica tot een hoogtepunt komt.
Op hun laatste avond, op weg naar het strand, wordt hij door een auto geschept en overlijd voor haar ogen. Temidden van de chaos en de verschrikking neemt ze waar hoe zijn ziel zich uit zijn lichaam terugtrekt, en toekijkt. Hij blijft bij haar in de eerste, moeilijke nacht.
En er ontstaat een bijzondere dialoog, waarin hij haar ervan overtuigt dat er een realiteit is die voorbij leven en dood gaat en dat hun relatie in deze realiteit blijft bestaan. Hoewel ze zich meer dan eens afvraagt wat realiteit is en wat verbeelding, accepteert ze wat er gebeurt als haar persoonlijke beleving. In haar verdriet, liefde, verlangen en nieuwsgierigheid naar wat werkelijk is, is ze bereid om dit contact met hem te exploreren.
Dit mondt uit in een buitengewone ontdekkingstocht in de maanden die volgen. Terwijl ze haar rouwproces doormaakt, neemt hij haar mee in zijn wereld, in ervaringen van andere staten van bewustzijn. Ze is getuige van de transcententie die hij als ziel doormaakt en groeit hierin met hem mee, waarbij ze meerdere keren uit haar lichaam treedt en ze samen reizen door sferen voorbij de aardse dimensie van ruimte en tijd. Hij begeleidt haar en brengt haar dichter bij haar en brengt haar dichter bij haar eigen waarheid, inzicht en uiteindelijk bij de zin van het leven en de wil om verder te gaan op haar eigen levenspad. 

- DE TUNNEL EN HET LICHT
Wat gebeurt er als mensen sterven? Houden ze op te bestaan? Houden ze eenvoudigweg op te bestaan, of komen ze terecht op een plaats waar ze op de een of andere wijze verder kunnen leven?
Nog nooit is iemand uit de dood teruggekeerd om deze existentiële vraag volledig te kunnen beantwoorden, maar er zijn mensen die er iets over kunnen zeggen, doordat ze een bijna-dood-ervaring (BDE) hebben gehad en een moment aan 'de andere kant' zijn geweest.
Velen van hen spreken van een tunnel met aan het einde daarvan een verblindend licht en een wereld waaruit zij niet graag weer zouden vertrekken; anderen beleven heel bewust de uittreding uit hun lichaam en het gevoel van een nieuwe, vrije identiteit.
In alle gevallen geldt dat een bijna-dood-ervaring het leven van de persoon in kwestie na zijn terugkeer ingrijpend verandert en hem een nieuwe kijk geeft op ons leven op aarde.
De Amerikaanse arts Raymond A. Moody bestudeerde jarenlang het verschijnsel van de bijna-dood-ervaring en voerde talloze gesprekken met onderzoekers en mensen die hij in zijn eigen praktijk behandelde. Daarnaast geeft hij in dit boek een overzicht van de research die naar dit intrigerende onderwerp is gedaan. Er zijn immers verschillende theorieën - theologische, medische en psychologische - die de BDE proberen te verklaren.
Moody maakt duidelijk dat het onmogelijk is harde, verifieerbare wetenschappelijke conclusies te trekken over een voortbestaan na de dood, maar is er anderzijds van overtuigd dat mensen met een bijna-dood-ervaring wel degelijk een glimp hebben opgevangen van een geheel andere werkelijkheid, die evenveel bestaansrecht heeft als die waarin wij leven.

Uitgave Bruna,
Paperback, 328 pagina's
In NIEUWSTAAT
(CDJK)

 


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.