MarktPlaza

HW [1979] Boekbinden, Watson, Bakker

179x bekeken
11 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Verzenden
Verzendkosten

Omschrijving

Helaas... dit boek is verkocht, gereserveerd voor HW0822
!
!
!

[1979] Boekbinden, Watson, Bakker
Boekbinden,
Een ambachtelijk instructieboek, door A. Watson, uitgave Bert Bakker Amsterdam 3 e druk © okt. 1979.
Oorspr. titel ‘Hand Bookbinding’ ©1963 A.& N. Watson, Bell Publ.Comp.Inc. NY, vertaald en bewerkt uit het Engels door J. Combrink, illustr. A. Watson, vormgeving R.Hartman, isbn 9060194411.
Afmeting hb ca 17,5 x 18 cm, 126 pag., paperback softover.
Het boek bevat; Inleiding, 5 hoofdstukken en een lijst van leveranciers, in de tekst meer dan 225 illustraties ( tekeningen).
De inhoud; Algemene werkwijze; Materialen/ Gereedschappen en uitrusting/ Werkruimte/ Technieken, De belangrijkste stappen: vouwen/ Collationeren/ Merken en naaien van de banden of linten/ Uitlijnen van de kop en verlijmen/ Het maken van de platten/ Bevestigen van de platten/ Bekleden/ Hoeken afschuinen/ Lijmen van de schutbladen/ Voeren van de platten, Bindprojecten: Stofomslag/ Enkelkaternboek/ Portefeuille met rug/ Onbedrukt boek/ Manuscriptband/ Losse band/ Muziekbladen, Vervolgtechnieken: Het opnieuw binden van een oud boek/ Op elkaar gelijmde platten/ Kapitaalband/ Het maken ven een boekfoedraal/ Foedraal voor meerdereboeken/ etiketten/ Het kartoneren van een pocketboek of paperback, Het maken van gereedschap.
Boek in nagenoeg nieuwstaat
Verpak-&verzendkosten in NL 5,00