1098 - Ruimtevaart: fantasie en werkelijkheid - Jonath…

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 28x bekeken
  • Datum geplaatst 2 maanden geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Ophalen of verzenden
Staat van het product
Zo goed als nieuw
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Bieden

Omschrijving

Ruimtevaart: fantasie en werkelijkheid - Jonathan Norton Leonard

Het gevaar is allerminst denkbeeldig, dat een nuchtere Nederlander, die bij voorkeur zijn beide benen aan de grond houdt – zelfs al is dit vette klei – en de kat boom kijkt, bij het horen van het woord Ruimtevaart zijn schouders ophaalt. uit de Science fiction' ligt hem niet. Een groot percentage daarvan heeft dan ook met 'wetenschap' niets meer te maken, en men kan zich vaak alleen maar verbazen hoe de schrijver er in geslaagd is zoveel barre onzin bij elkaar te fantaseren. 'Bestaat niet', is het enige commentaar.
Ruimtevaart bestaat ook niet. Nóg niet. Want veel wijst er op dat het er ooit van zal komen. Science fiction en ruimtevaart is niet hetzelfde. Luchtvaart werd in den beginne ook door vele voor onbestaande gehouden. Maar zij kwam en overwon.
Er is een hele literatuur over ruimtevaart, met prachtig gekleurde platen en uitgewerkte technische tekeningen. Plannen van competente ingenieurs. 'Interessant voor de liefhebber' zegt men. 'Maar niets voor mij. Volmaakt toekomende tijd. Ik wacht wel af.'
Het boek van Leonard is heel wat anders: het is geen technische toekomst muziek en het is allerminst fantasie. Leonard is een nuchter objectief journalist volkomen op de hoogte van de wetenschappelijke problemen, die proeven met raketten (de eerste stap van de verovering van de ruimte) heeft bijgewoond en zich voor deskundigen heeft laten voorlichten. Zo heeft hij een schat van wetenswaardigheden opgedaan, over alles wat van werkelijk belang is. hij vermoeit de lezer niet met detailleerde techniek, maar vertelt spelenderwijs de dingen zo, dat de lezer een goede kijk krijgt op de stand van zaken. Wat is er precies bereikt en welke zijn de problemen? Wat willen de plannenmakers, en wat egt de kritiek daarop? Waarvan dromen de fantasten? Ieder laat hij aan het woord: werkelijke dwaasheden straft hij in één bijtende zin af.
Men ervaart dat ruimtevaart hoogst interessant is, dat er heel wat meer aan vast zit dan men dacht, maar ook dat er ongedroomde mogelijkheden zijn. Dat dit alles opgedist wordt als een onderhoudend verslag zonder vervelende techniek, ja als een doorlopend boeiend, spannend verhaal, stempelt dit boekje tot een unieke uitgave.

Prisma Boeken
staat: z.g.a.n. / type: pocket / gewicht: 138 gr. / 240 blz.

verzendkosten koper:
- brievenbuspost €4,10 (incl. track en trace)
- ophalen bij een Homerr afhaalpunt €3,49.
- ophalen in Havelte is ook mogelijk.

Kijk bij alle advertenties van De 2e Ronde voor nog meer mooie boeken!

De 2e Ronde, uw adres voor goede en goedkope 2e hands boeken.
"What you see, is what you get"


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.