MarktPlaza

072 - Verre reizen - Carolijn Visser

28x bekeken
4 maanden geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

Verre reizen - Carolijn Visser

Carolijn Visser bezoekt China bijna jaarlijks. In haar ontmoetingen en gesprekken met de mensen in dat land tekenen zich de nieuwe ontwikkelingen af, maar worden ook de gevolgen van het turbulente verleden zichtbaar.
Verre reizen voert de lezer niet alleen naar China. Ook de graslanden van Mongolië, de stranden van Thailand, Armenië, Tokio, Managua en het binnenland van Afrika vormen het toneel van Carolijn Vissers ontmoetingen. Zo ontmoet ze een groep Mongoolse kunstenaars, die in het ijzige klimaat te midden van hooghartige Chinezen een bohémienachtig bestaan leiden.
In een overvol Afrikaans ziekenhuis, waar de injectienaalden schaars zijn en AIDS dreigen aanwezig is, waar melkpoeder en benzine op miraculeuze wijze verdwijnen en zelfs de medicijnen door de patiënten worden verhandeld, treft de schrijfster een vrouwelijke arts uit Groningen. Vastberaden bindt deze idealiste dagelijks de strijd aan met corruptie en bijgeloof, terwijl op een kleine honderd kilometer afstand van deze hel rijke toeristen zich verpozen aan het strand van tropisch meer.
Ook in Nicaragua ziet Carolijn Visser grote tegenstellingen. Ze beschrijft Nederlandse ontwikkelingswerkers, die hun idealen verwezenlijkt willen zien door het sandinistische regime; vrouwen, die hun man en zonen verloren in de guerilla en die in een huwelijk met een buitenlander hopen te ontsnappen.
Carolijn Vissers eigen ervaringen als animeermeisje in een Tokiose bar bieden ons een unieke blik op de zakenwereld van Japan.

ISBN 978 90 290 5122 1 / Meulenhoff / 1e druk 1989
staat: z.g.a.n. / type: paperback / 174 blz. / gewicht: 214 gr.

verzendkosten koper: €3,95

Kijk bij alle advertenties van De 2e Ronde voor nog meer mooie boeken!

De 2e Ronde, uw adres voor goede en goedkope 2e hands boeken.
"What you see, is what you get"