034 - Misha - Misha Defonseca

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 25x bekeken
  • Datum geplaatst 1 jaar geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Ophalen of verzenden
Staat van het product
Zo goed als nieuw
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Niet van toepassing

Omschrijving

Misha - Misha Defonseca.
Het joodse meisje Misha woont met haar ouders in België als de Tweede Wereldoorlog uitbreekt.

Wanneer haar ouders in 1941 door de Duitsers worden opgepakt, kan ze op het nippertje naar het onderduikadres worden gebracht dat haar ouders in geval van nood voor haar hadden geregeld. Als ze ontdekt dat haar 'stiefmoeder' op het punt staat haar aan de bezetter uit te leveren, besluit ze op zoek te gaan naar haar gedeporteerde ouders. En zo ontvlucht de achtjarige Misha midden in de nacht haar vijandige onderduikadres in de hoop haar ouders 'ergens in het oosten' te vinden. Te voet trekt zij vier jaar lang door het oorlog geteisterde België, Duitsland (!), Polen, delen van Rusland, de Oekraïne, Italië en Frankrijk. Misha houdt zich schuil in de bossen en stuit op een wolvenfamilie. Langzaam maar zeker wint ze het vertrouwen van de wolven, die uiteindelijk hun voedsel en liefde met haar delen. Samen trekken ze door de bossen van Polen en Duitsland, tot de oorlog voorbij is.
Als de ouders van het joodse meisje Misha in 1941 in België door de Duitsers opgepakt worden, kan Misha op het nippertje naar een onderduikadres gebracht worden. De mensen waar ze heen gebracht wordt, zijn bepaald geen liefdevolle verzorgers voor het 8-jarige kind. Wanneer zij hoort dat haar pleegmoeder haar wil aangeven bij de Duitsers, besluit ze weg te lopen en op zoek te gaan naar haar ouders. Dit wordt een zwerftocht van vier jaar door België, Duitsland, Polen, Rusland, Italië en Frankrijk. Ze ziet kans in leven te blijven door zich aan te sluiten bij een groep wolven. Ze trekken door de bossen, maar haar ouders zal ze nooit meer terugzien. Een bijna ongelofelijk autobiografisch verhaal: dat een kind van acht jaar dit volbrengt. De schrijfster woont nu met haar man en dieren in Boston.

ISBN: 978 90 443 1387 1 / The house of books / 2005
staat: z.g.a.n. / type: paperback / 251 blz. / gewicht: 318 gr.

verzendkosten koper €4,00 incl. track en trace / ophalen is ook mogelijk.

Bestellingen kunnen zonder lichamelijk contact worden opgehaald.U betaald middels een betaalverzoek en ik zet uw bestelling op de afgesproken tijd buiten, zodat u het zonder lichamelijk contact kan ophalen.

Kijk bij alle advertenties van De 2e Ronde voor nog meer mooie boeken!

De 2e Ronde, uw adres voor goede en goedkope 2e hands boeken.
"What you see, is what you get"


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.