MarktPlaza

Robert Goddard - Het Familiekapitaal

68x bekeken
4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

320 pagina's

Robert Goddard, geboren in Hampshire in 1954, studeerde geschiedenis in Cambridge en doceerde dezelfde studie aan Peterhouse College. Sinds zijn debuut in 1986 is hij fulltime schrijver.

De dochter van een oorlogsmisdadiger wil maar een ding: het familiekapitaal veiligstellen.

Dr. Edward Hammond heeft kort na de oorlog in Joegoslaviƫ Dragan Gazi voor veel geld aan een nieuwe lever geholpen. Tegenwoordig zit Gazi vast in Den Haag. Hem hangt niet alleen een veroordeling door het oorlogstribunaal boven het hoofd, iedereen aast ook nog eens op zijn kapitaal.

Een mysterieuze figuur, de accountant , houdt het kapitaal verborgen en Gazi s dochter Ingrid wil het hebben. Edward is de enige die zou kunnen helpen. Omdat Ingrid als geen ander weet hoe zij Edward onder druk kan zetten om zijn hulp af te dwingen...

In 1996 heeft chirurg Edward Hammond in Belgrado voor veel geld een zekere Dragan Gazi aan een nieuwe lever geholpen. Dit is iets waar Hammond niet graag aan terugdenkt, want de Servische paramilitaire leider Gazi staat nu wegens oorlogsmisdaden terecht voor het Internationaal Oorlogstribunaal voor het voormalige Joegoslavie in Den Haag. Gazi's dochter Ingrid roept Hammonds hulp in om Gazi's kapitaal los te krijgen uit de handen van Marco Piravani, de wat schimmige beheerder. Hammond wil weigeren, maar Gazi's dochter chanteert hem met iets uit zijn verleden dus hij moet wel. Maar beheerder Marco Piravani vindt dat het geld toebehoort aan de oorlogsslachtoffers in voormalig Joegoslavie en niet aan de familie, weigert het geld aan de familie uit te keren en verdwijnt. Hammonds zoektocht voert hem naar Den Haag, Italie en uiteindelijk naar Belgrado waar het allemaal begon. Een spannende, boeiende, goed geschreven misdaadroman met historische elementen, een goede plot en verrassende wendingen. De auteur (Hampshire, 1954) studeerde en doceerde geschiedenis in Cambridge. Sinds 1986 heeft hij ruim twintig succesvolle misdaadromans gepubliceerd. Paperback met vrij kleine druk.